Toegangscontrole

Bedrijven en instellingen hebben vaak een open structuur. Dit brengt echter met zich mee dat iedereen vrij toegang heeft tot het gebouw. Ook dus ongewenste bezoekers. Met alle gevolgen van dien voor de bedrijfsvoering. Een toegangscontrolesysteem zorgt ervoor dat uw medewerkers en bezoekers alleen door middel van een controle naar binnen kunnen. Pas na verificatie en / of identificatie wordt toegang verleend. De ontwikkelingen in toegangsverlening gaan zeer snel. Veel nieuwe systemen maken gebruik van IP technologie. Hierdoor is het ondermeer mogelijk om op één toegangscontrolesysteem meerdere locaties aan te sluiten. Het systeem is op afstand te bedienen en integratie met andere bewakingssystemen is mogelijk.

Hoe toegangscontrole u kan helpen

Controle over wie, waar en wanneer iemand uw pand betreedt.

Bescherming aan uw medewerkers, bezoekers, eigendommen en gevoelige informatie. En biedt tevens extra beveiliging van bepaalde ruimtes in een gebouw.

Integreerbaar met tijdsregistratie voor het gemak van datamanagement.

Verhoogt beveiliging met foto-identiteit. Kaartlezerstechnologieën zijn methoden om te identificeren aan het toegangscontrolesysteem. Deze variëren van een simpel toetsenbord tot het doorhalen van kaarten met een unieke code of biometrische lezers. Door een combinatie van een aantal cijfers in te toetsen identificeert de gebruiker zich.

Chipkaart lezers hebben het voordeel dat ze informatie op kunnen slaan, welke gebruikt kan worden voor andere diensten zoals bibliotheeklidmaatschap, betaalgemak of de opslag van biometrische gegevens. Deze kunnen geleverd worden in “alleen lezen” of in “lezen/schrijven” om aan uw behoeften te voldoen. Er zijn twee varianten chipkaart lezers:

Proximity (contactloos)
Insteek (contact chip)

Biometrische lezers:
Dit type lezer zorgt voor toegang voor geautoriseerde gebruikers met unieke menselijke kenmerken die worden herkend. Dit verhoogt het beveiligingsniveau aanzienlijk. Er zijn verschillende types mogelijk, waarbij de geometrische patronen van de gebruiker zoals het netvlies-, hand-, gezicht-, of vingerafdruk worden opgeslagen.

Handsfree lezers:
Door het gebruik van actieve kaarten, welke een signaal uitzenden, kan er automatisch een deur worden geopend wanneer het signaal de ontvanger bereikt. De leesafstand varieert van 20 cm tot enkele meters.