Bedrijven

Camera – observatie wordt ingezet als ‘ogen op afstand’. Een camerasysteem gaat criminaliteit ,vandalisme, interne diefstal en fraude tegen. Het schrikt af en werkt daardoor preventief. Het inzetten van camera’s kan daarnaast bijdragen aan de veiligheidsbeleving.

Camerabewakingssystemen

Zij zijn de verlenging van onze ogen en laten ons meer zien dan wij normaal gesproken met één blik kunnen zien. Camerabewakingssystemen hebben tot nu toe vaak een ondersteunende functie binnen een totale beveiligingsoplossing. De eventuele opnames kunnen een grote steun zijn bij het vormen van de bewijslast.

Met de komst van de zogenaamde intelligente camera’s zijn bewakings – systemen een actievere rol binnen de oplossing gaan spelen. Zo spelen zij nu een rol bij o.a. gezichtsherkenning en kentekenherkenning voor bij b.v. toegangsverlening. Het grote voordeel hierbij is dat verificatie direct mogelijk is.

Kentekenherkenning

Een kentekenplaat in het camerabeeld wordt automatisch herkend en gelezen. Het kenteken kan dan als invoer voor een toegangscontrolesysteem worden gebruikt.

Gezichtsherkenning

Bij gezichtherkenning wordt automatisch het gezicht uit een camerabeeld gehaald en eventueel vergeleken met andere gezichten. Gezichtsherkenning wordt o.a. toegepast bij toegangscontrole als verificatie.